Ana Sayfa Vergi Geçmiş yıllar karları dağıtımında güncel kar dağıtım stopajı oranı mı kullanılacaktır?

    Geçmiş yıllar karları dağıtımında güncel kar dağıtım stopajı oranı mı kullanılacaktır?

    204
    0

    Tasfiye halindeki bir A.Ş. geçmiş yıllar karlarının dağıtımında, her yılın geçerli gelir vergisi oranıyla mı, yoksa kar dağıtımının yapıldığı yılda geçerli olan gelir vergisi oranıyla mı vergilendirilmelidir? Örnek: 2016 ve 2022 yılı karlaırı 2023 yılında dağıtıldığında; 2016 karı için %15; 2022 yılı için %10 olarak mı uygulanacak?

    Kar dağıtımı yapıldığı tarihin deki GV stopajı uygulanır (2022 için% 10)


    2022 Yılında tasfiyeye giren ve 2023 yılında tasfiyesi sonuçlanan firmanın kurumlar vergisi beyanları ne zaman verilecek? Açıklamaların yer aldığı içerik için TIKLAYINIZ…

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonsolosluğun Muhtasar Prim ve Hizmet beyannamesi internet vergi dairesi sisteminden mi verilmelidir?
    Sonraki İçerikAdi ortaklıklarda gerçek faydalanıcı bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz