Ana Sayfa Haberler AB’de perakende ticaret hacmi azaldı

AB’de perakende ticaret hacmi azaldı

794
0
AB’de perakende ticaret hacmi azaldı

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) Mayıs ayına yönelik perakende ticaret verilerini yayınladı.

Verilere göre mevsimsellikten arındırılmış perakende ticaret hacmi Mayıs ayında euro bölgesinde yüzde 0.3, AB’de yüzde 0.4 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış perakende ticaret hacmi bir önceki yılın aynı ayında euro bölgesi ve AB’de yüzde 1.3 artış göstermişti.

Yıllık bazda perakende ticaret hacmi en fazla artış gösteren ülke yüzde 7.4 ile Lüksemburg oldu.

Slovakya ise yüzde 2.6 ile yıllık bazda perakende ticaret hacmi en çok düşüş gösteren ülke oldu.

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikTemmuz-Aralık 2019 Döneminde Uygulanacak Alkollü İçecekler İle Tütün Ürünlerinin Özel Tüketim Vergisi Tutarları
Sonraki İçerikİstisna uygulanmadığı halde fatura tipi “İSTİSNA” olarak düzenlenip gönderilmiş fatura bu şekilde kayıtlara alınabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz