Ana Sayfa Dünya ABD’de kişisel gelir Ocak 2020’de %0,6 arttı

ABD’de kişisel gelir Ocak 2020’de %0,6 arttı

604
0

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Analiz Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, ABD’de kişisel gelir Ocak ayında 116,5 milyar Dolar (%0,6) arttı. Harcanabilir kişisel gelir (DPI) 101.4 milyar Dolar (%0,6) ve kişisel tüketim harcamaları (PCE) 29.6 milyar Dolar (%0,2) arttı.

Reel Harcanabilir kişisel gelir Ocak ayında %0,5, kişisel tüketim harcamaları ise %0,1 arttı. PCE fiyat endeksi %0.1 arttı. Gıda ve enerji hariç PCE fiyat endeksi %0,1 arttı.

Ocak ayında gerçek PCE’deki 12,9 milyar Dolarlık artış mallar için 2,2 milyar Dolarlık harcamalar ve hizmetler için 10,3 milyar Dolarlık artışları yansıtmıştır. Mallar içerisinde, yeni motorlu taşıtlar bu artışa öncülük etmiştir. Hizmetler içinde, artışa en büyük katkıyı yapan, gıda hizmetleri ve konaklama harcamalarıydı.

Kişisel harcamalar Ocak ayında 27.0 milyar Dolar arttı. Kişisel tasarruf Ocak ayında 1,33 trilyon Dolardı ve harcanabilir kişisel gelirin yüzdesi olarak kişisel tasarruf oranı %7,9 oldu.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Analiz Bürosu / Link: https://www.bea.gov/news/2020/personal-income-and-outlays-january-2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhtasar ve prim hizmet beyannamesinin SGK bilgilerine ait düzeltme beyannamesini nasıl vereceğim?
Sonraki İçerikAkrabamızdan devir alacağımız faaliyet için genç girişimci istisnasından faydalanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz