Ana Sayfa Dünya ABD’de enerji tüketimi 2018’de rekor seviyeye ulaştı

ABD’de enerji tüketimi 2018’de rekor seviyeye ulaştı

874
0

ABD’de enerji tüketimi 2018’de rekor seviyeye ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi’nin yayınladığı verilere göre, ABD’de birincil enerji tüketimi 2018 yılında 101,3 katrilyon Btu ile (İngiliz ısı birimi) rekor seviyeye ulaştı. 2018’deki artış, 2010 yılından bu yana hem mutlak hem de yüzde olarak enerji tüketimindeki en büyük artış oldu.

Fosil yakıtların (petrol, doğal gaz ve kömür) tüketimi 2018’de %4 oranında arttı ve ABD toplam enerji tüketiminin %80’ini oluşturdu. Doğal gaz tüketimi 2017 yılına kıyasla %10 artarak rekor bir seviyeye ulaştı. Doğal gazdaki bu artış, petrol yakıtları, yenilenebilir enerji ve nükleer elektrik enerjisi tüketimindeki nispeten daha küçük artışlarla birlikte, kömür tüketimindeki %4’lük düşüşü dengelemiş oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki petrol tüketimi, 2017’de yaklaşık 500.000 varil/gün iken 2007’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak, 2018’de günde 20.5 milyon varil/gün ile (b/d) 37 katrilyon Btu’ya yükseldi.

Doğal gaz tüketimi, 2018’de 31 katrilyon Btu eşdeğeri olan 83.1 milyar metreküp/gün (Bcf/d) ile rekor seviyeye ulaştı. Doğal gaz kullanımı, 2018’de öncelikle kışın mekânların ısıtılması ve yaz aylarında iklimlendirme talebini artıran hava koşullarına bağlı olarak tüm sektörlerde arttı.

ABD’de yenilenebilir enerji tüketimi, büyük ölçüde yeni rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin eklenmesiyle, 2017’de %3’lük artışla 2018’de 11,5 katrilyon Btu ile rekor seviyeye ulaştı. Rüzgar enerjisi tüketimi %8 artarken, güneş enerjisi tüketimi ise %22 arttı.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi / Link: https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=42335
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSANAYİCİ/İHRACATÇI sıfatıyla müstahsil alışı ile ham madde tedarik eden ve hal kayıt sistemine kayıtlı olan bir mükellef e-fatura ve diğer uygulamalara geçmek zorunda mıdır?
Sonraki İçerikSayıştay daireleri başkanlarının görev ve yetkileri nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz