Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden bir personel için aynı anda faydalanabilir...

    Kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden bir personel için aynı anda faydalanabilir miyiz?

    535
    0
    2020 yılı için 7252 sayılı teşviki alan işverenler yeni yayınlanan kısa çalışma ödeneği tebliğine göre 7252 teşvikini SGK’ya geri ödemeden kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir mi?

    Sigortalılar için aynı ayda hem 7252 hem de Kısa çalışma ödeneği/Nakdi ücret desteği uygulanması durumunda KÇÖ veya NÜD ödemeleri yersiz olarak değerlendirilir ve faizi ile geri alınır.

    Destek süresi, koronavirüs (Covid-19) gerekçesiyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanan ya da nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalıların işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri halinde, 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 aydır.

    Destekten, üç ay süreyle her bir ay için;

    -Kısa çalışma ödeneği alan her bir sigortalı için kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısı,

    -Nakdi ücret desteğinden yararlanan her bir sigortalı için nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısı kadar yararlanılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜcretsiz Online Eğitim: İş Hayatında Başarının Anahtarı: Çalışan Motivasyonu 17 Aralık 2020
    Sonraki İçerikBrexit konusunda anlaşma sağlanamazsa İngiltere’deki imalatçı firmalar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Avrupa’ya yapacakları ihracatlarda gümrük tarifelerine tabi olacaklar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz