Ana Sayfa Dünya Brexit konusunda anlaşma sağlanamazsa İngiltere’deki imalatçı firmalar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren...

    Brexit konusunda anlaşma sağlanamazsa İngiltere’deki imalatçı firmalar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Avrupa’ya yapacakları ihracatlarda gümrük tarifelerine tabi olacaklar

    469
    0

    İngiltere İmalat Sektöründe Anlaşmasız Brexit Endişeleri Zirveye Çıktı

    İngiltere’nin imalat sektörünü temsil eden Make UK adlı kuruluş tarafından yapılan bir açıklamada, 31 Aralık 2020 tarihine kadar Brexit anlaşması sağlanamaması durumunda imalat sanayisinin ağır darbe alacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

    Make UK yetkilileri, imalat sektörü için üç ay kadar önce ilan ettikleri %5.1 olan 2021 yılı büyüme hedeflerini de %2.7’ye çektiklerini açıkladılar.

    Make UK Başkanlığı görevini yürüten Stephen Phipson tarafından yapılan açıklamada, sektördeki bir çok firma sahiplerinin pandeminin de etkisiyle tükenmişlik sendromu yaşadıkları ve Brexit anlaşmasının gerçekleşmemesi durumunda firmaların havlu atma noktasına gelebilecekleri belirtildi.

    Geçen hafta yayınlanan resmi verilere göre Ekim ayında İngiltere’deki fabrikaların üretim miktarları geçen yılın aynı dönemine göre %7.1 oranında azalmıştı.

    Brexit konusunda anlaşma sağlananması durumunda, imalatçı firmalar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Avrupa’ya yapacakları ihracatlarda hem gümrük tarifelerine tabi olacaklar, hem de bir takım mevzuat engelleri ile karşılacaklar.

    Pandemi ve Brexit öncesinde mal stoklama telaşından dolayı liman ve gümrüklerde yoğun trafik yaşandığı ve ithalat teslimatlarında şimdiden tıkanmaların başladığı bildirildi.

    Make UK tarafından yapılan açıklamanın devamında, sektör temsilcilerinin gelecek yılın birinci çeyreği için üretim randımanlarında durağanlaşma ve hatta bir miktar gerileme bekledikleri ifade edildi. Bu durumun sene başındaki pandemi ortamı ile kıyaslandığında görece olumlu olduğu, fakat yine de sağlıklı bir ekonomik tablo ortaya koymadığı belirtildi.

    Başkan Phipson ise toparlanmanın beklenenden daha uzun zaman alacağını tahmin ettiğini belirterek, ekonominin ‘V’ şeklinde bir grafikle hızla yükselişe geçeceği yönündeki beklentileri gerçekçi bulmadığını da sözlerine ekledi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden bir personel için aynı anda faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikEv hizmetlerinde çalışanlar kısa çalışma ödeneği başvurusu yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz