Ana Sayfa Muhasebe E-Deftere geçecek firmalar hangi kurumlara bildirim yapmalıdır?

    E-Deftere geçecek firmalar hangi kurumlara bildirim yapmalıdır?

    E-fatura mükellefleri aynı zamanda e-arşiv fatura mükellefi olacağından e-fatura mükellefi olmayanlara e-arşiv fatura düzenlemesi gereklidir. Kâğıt ortamda fatura düzenleyemez.  

    427
    0
    2021 yılında e-deftere geçecek bir firmam var. E-defter oldugunu herhangi bir yere bildirmem gerekir mi?

    Öncelikle mali mühür başvurusu yaparak e-defter başvurularını tamamlamalısınız.

    Mükellefiniz 01.01.21 tarihi itibariyle e-defter uygulamasına geçecekse, yeni dönem için; yevmiye ve büyük defterleri kâğıt ortamında tutmayacağınızdan ilgili defterlere ilişkin defter tasdiki yaptırmayacaksınız.


    Kendi isteğimizle e-faturaya geçersek 5.000 TL altı kâğıt fatura kesmeye devam edebilir miyiz, yoksa tüm satışlar e-fatura mı?

    E-fatura mükellefleri aynı zamanda e-arşiv fatura mükellefi olacağından e-fatura mükellefi olmayanlara e-arşiv fatura düzenlemesi gereklidir. Kâğıt ortamda fatura düzenleyemez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-irsaliyeye geçiş kriterleri nelerdir?
    Sonraki İçerikİsteğe bağlı olarak e-fatura kullanmaya başlayacak firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz