Ana Sayfa Muhasebe İsteğe bağlı olarak e-fatura kullanmaya başlayacak firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura kullanmaya başlayacak firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    475
    0
    01.01.2021 tarihinde hadlerden dolayı e-deftere geçilecektir. 2021 Nisan ayında tasfiyeye girecek, 01.01.2021 tarihinde e-deftere geçmeden, devam etme şansı var mı? 

    Mükellef e-defter uygulamasına hadler sebebiyle geçecek ise ilerleyen günlerde işletme için tasfiye süreci başlamış olsa bile elektronik ortamda defterini tutmak zorundadır.


    İsteğe bağlı olarak e-fatura/e-arşive geçilmesi halinde e- deftere geçiş zorunlu oluyor mu?

    E-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına ilgili tebliğde geçen kriterlere göre geçiş yapıldıysa e-defter uygulamasına da geçiş yapılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Deftere geçecek firmalar hangi kurumlara bildirim yapmalıdır?
    Sonraki İçerikDövizli faturaları kaydederken hangi kuru kullanmalıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz