Ana Sayfa Muhasebe Dövizli faturaları kaydederken hangi kuru kullanmalıyız?

    Dövizli faturaları kaydederken hangi kuru kullanmalıyız?

    501
    0
    Şirketin banka hesabına yurt içinden bir cari firmadan gelen euro Ödemesinin muhasebe kaydı ödemenin bankaya yattığı günün kuruyla mı işlenir yoksa bir önceki günün kurumu baz alınır?

    MB tarafından günlük uygulanacak yabancı para değerleri bir gün önce saat 15.30 da belirlenir ve ertesi günün kuru açıklanmış olur. Bu durumda dövizin bankaya geldiği tarihteki kur dikkate alınır.


    Şahıs firması mükellef, aktifindeki turistik amaçlı tekneyi (katamaran) başka bir firmaya sözleşmeli olarak gelir payı karşılığı işletmek için vermiştir. İşleten firma kiralama karşılığı elde ettiği tutardan, masrafları ve komisyon tutarını düştükten sonraki kısmı mükellefimize gönderecektir. Bu işlem için “…. Teknesinin 2020 Yılı Gelir Payı” şeklinde fatura düzenleyeceğiz.
    İlgili fatura ve tahsilatı dövizli veya dövize endeksli yapılabilir mi?

    Kiralama için düzenlenecek faturada “kira” kelimesi geçen her cümle kullanılabilir.

    Döviz veya dövize endeksli fatura düzenlenebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİsteğe bağlı olarak e-fatura kullanmaya başlayacak firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikLetonya’dan aldığımız tasarım hizmet faturasına KDV 2 uygulamalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz