Ana Sayfa SGK Personellerimizin doğum izninde olduğu süreler için almış oldukları raporları onaylamamız gerekir mi?

    Personellerimizin doğum izninde olduğu süreler için almış oldukları raporları onaylamamız gerekir mi?

    530
    0

    Analık doğum iznine ayrılan işçi için 1. raporunun başlangıç tarihi 12.08.2020, bitiş tarihi 07.09.2020 dir. 2. raporunun başlangıç ve bitiş tarihleri 08.09.2020-12.12.2020’dir. 1. Raporu ve 2. raporu 12.12.2020 tarihinde onaylarsak 1.raporu süresi dışında onayladığımız için işçi rapor ücretini alamayabilir mi?

    Bu raporda istirahat başlangıç tarihi yazılıdır.

    Ancak bebeğin doğum tarihi ve raporun sonlanacağı tarih henüz netleşmediği için bu kısımlar boştur. İşçi bu raporu işverenine vermelidir. Ancak raporun matbu olarak verilmemesi de mümkündür.

    Bu durumda sağlık kuruluşunun SGK sistemine online olarak girilen bildirimi dikkate alınır.

    Online olarak giriş yapıldığında işverenin SGK’ da kayıtlı e-mail adresine sağlık kuruluşunun raporu sisteme girdiğine ve işverenin onaylaması için beklediğine dair bilgilendirme maili gelmektedir. Raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23’üne kadar işveren bu raporun onayını SGK sistemi üzerinden vermelidir.

    Sadece onay vermek analık parasının alınması için yeterli olmayıp aynı zamanda SGK sistemi üzerinden çalışılmadığına dair giriş ekranından raporun girişinin yapılması veya e-bildirge ’de “sigortalı istirahat süresince çalışmamıştır” seçeneğinin işaretlenmesi gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi Afları ve Çalışanların Vergi Yükü
    Sonraki İçerikTavan ücret üzerinde ödenen SGK primlerinizi Kurumdan iade isteyebilirsiniz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz