Ana Sayfa Muhasebe E-Makbuza geçiş zorunlu mudur?

    E-Makbuza geçiş zorunlu mudur?

    774
    0

    E-makbuza geçiş zorunlu mu?

    Serbest meslek erbaplarından;

    a) 1/2/2020 tarihi itibarıyla faaliyetine devam etmekte olanların 1/6/2020 tarihine,

    b) 1/2/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) itibaren faaliyetine başlayacak olanların ise işe başladıkları ayı izleyen 3’üncü ayın sonuna, elektronik serbest meslek makbuzu uygulamasına geçmek zorundadırlar.

    E-İrsaliye uygulamasına dahil olmayanlar mükellefler, e-İrsaliye uygulamasına dahil olanlara düzenleyecekleri irsaliyeleri matbu irsaliye olarak düzenleyecekler değil mi?

    Uygulamanın çalışması için her iki tarafında e-irsaliye mükellefi olması gereklidir.

    E-irsaliye uygulamasına dahil olmak zorunda olmayan mükellefler, kâğıt ortamda irsaliye düzenlemeye devam edebileceklerdir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAğaç mamulleri ve orman ürünleri sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?
    Sonraki İçerikBelçika’da 2020’nin ilk yarısında çevrimiçi ürünlere yapılan harcamalar %33 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz