Ana Sayfa Dünya Belçika’da 2020’nin ilk yarısında çevrimiçi ürünlere yapılan harcamalar %33 arttı

    Belçika’da 2020’nin ilk yarısında çevrimiçi ürünlere yapılan harcamalar %33 arttı

    132
    0

    Koronavirüs krizinin Belçikalıların çevrimiçi harcamaları üzerindeki dikkat çekici etkisi, BeCommerce tarafından yapılan pazar çalışması (Market Monitor) sonuçlarında görülmektedir. 2020’nin ilk yarısında, çevrimiçi ürünlere yapılan harcamalar %33 artmıştır. Çevrimiçi ürün satışlarındaki hızlı büyüme sayesinde, satın alma sayısı son 6 ayda 59,1 milyon çevrimiçi alışverişe yükselerek şimdiye kadarki en yüksek altı aylık rakama ulaşmıştır.

    Giderek daha fazla tüketicinin çevrimiçi alışverişe yöneldiğini, geçen yılın aynı dönemine göre %2’lik bir artış ile son altı ayda 8,1 milyon Belçikalı tüketicinin internetten alışveriş yaptığını açıklayan BeCommerce Genel Müdürü Sofie Geeroms, Belçika’nın e-ticarette geri kaldığını ancak sağlık krizi nedeniyle çevrimiçi alışveriş yapmak zorunda kalan tüketicilerin, geçmişte çevrimiçi alışverişe sıcak bakmayan Belçikalı perakendecilerin e-ticaretin mutlak bir zorunluluk olduğunu fark etmesini sağladığını belirtmektedir.

    Anket sonuçlarına göre 2020’nin ilk yarısında çevrimiçi harcamalarda en büyük kategori de ilk kez ‘ürünler’ kategorisi altında yer almaktadır. Seyahat, sigorta ve etkinlik biletleri gibi hizmetler normalde çevrimiçi pazarının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. 2019 yılında çevrimiçi harcamaların yaklaşık yarısı hala hizmetler sektöründeyken, korona krizinin hizmetler sektörünü neredeyse tamamen durdurması ve ürünlerin çevrimiçi satışlarının çok büyük bir artış göstermesi sonucu şu anda her 10 satın alma işleminden sadece 1’inden azı hizmetlere gitmekte, ürün satışları toplam satın almaların %93’ünü oluşturmaktadır.

    Ancak hizmetler sektöründeki hızlı gerileme toplam e-ticaret cirosunun da azalmasına neden olmaktadır. Toplam satın alma sayısı artmaya devam ederken tüketicilerin çevrimiçi olarak harcadıkları miktar azalmış, son dönemde yılda yaklaşık %7’lik bir büyüme kaydeden çevrimiçi harcamalar 2020 yılı ilk yarısında %10 düşüşle 5,1 milyar Avroya gerilemiştir.

    Ürün gruplarına bakıldığında son 6 ayda eve teslim edilen tüm paketlerin dörtte birinden fazlasını oluşturan ‘Giyim’ kategorisi çevrimiçi harcamalarda ilk kez en büyük kategori olurken, giyim alışverişinde korona krizinden önce %20’nin altında olan çevrimiçi alışverişin oranı %30’u geçmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / BeCommerce
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Makbuza geçiş zorunlu mudur?
    Sonraki İçerikGeçmiş tarihli serbest meslek makbuzu düzenleyebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz