Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler ticari faaliyette bulunulan adreste büro açabilir mi?

Mali müşavirler ticari faaliyette bulunulan adreste büro açabilir mi?

805
0

Smmm şirketimi kuracağım. Defterini tutmak istediğim şirketin faaliyette bulunduğu adreste benim de faaliyete başlamam da herhangi bir sakınca var mıdır?

Ticari faaliyette bulunan şirket ile aynı adres de mesleki faaliyet yapılamaz.

Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde Gelir Uzmanı olarak Memur statüsünde çalışıyorum, aynı zamanda mali müşavirlik belgem var. YMM sınavına girebilir miyim? Smmm Ltd. Şti ve /veya a. Ş de ortak olabilir miyim?

YMM sınavına girmek için 10 yıl Muhasebe ve mali müşavirlik hizmetini bağımlı veya serbest olarak sürdürmeniz gerekir. Memuriyette geçen süre hesaba katılmaz.

657 sayılı Kanuna tabi olanlar ticari veya mesleki şirketlere ortak olabilirler. Ancak ortak oldukları şirketin yönetiminde yer alamazlar.

Bir işyerinin bağımsız bir odası var. Burada SMMM ofisi açılabilir mi?

Ticari faaliyette bulunan şirket ile aynı adres de mesleki faaliyet yapılamaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik6 yıldır şirket kayıtlarında bulunan dairelerin satışında kurumlar vergisi muafiyeti var mıdır?
Sonraki İçerik3 Yılda ayırmam gereken amortisman giderini daha fazla yıla bölerek ayırabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz