Ana Sayfa Mevzuat Türkiye’ye geçici olarak getirilen taşıtlara verilen süre nedir?

Türkiye’ye geçici olarak getirilen taşıtlara verilen süre nedir?

606
0
  • Türkiye vatandaşları için izin süresi en fazla 730 gündür.
  • Yabancı uyruklu vatandaşlardan, oturma izni bulunanlar için taşıtlara verilecek süre oturma izninde belirtilen süre kadardır. Bu süre 730 günden fazla olamaz.
    Yabancı uyruklu vatandaşlardan, oturma izni bulunmayanlar için taşıtlara verilecek süre 180 günde toplam 90 gün süre verilir.
  • Taşıta verilen süre, tek seferde kullanabileceği gibi, parça parça da kullanabilir.

Kaynak:T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKDV, Muhtasar, Gelir ve Kurumlar Vergisi de Kredi Kartı ile ödenebilecek. 30 Mart 2020
Sonraki İçerikKoronavirüs tedbirleri kapsamında ticari taksilerle ilgili yeni bir genelge yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz