Ana Sayfa Dünya İsveç’te hane halkı tüketimi Kasım 2019’da %2,3 arttı

İsveç’te hane halkı tüketimi Kasım 2019’da %2,3 arttı

662
0

İsveç’te hane halkı tüketimi Kasım 2019’da %2,3 arttı

İsveç İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, İsveç’te hane halkı tüketimi Kasım 2019’da sabit fiyatlarla ve iş günü etkisinden arındırılmış rakamlarla ölçülen Kasım 2018’e kıyasla %2,3 oranında artmıştır. Son üç aylık dönemde, sabit fiyatlarla ve iş günü etkisinden arındırılmış rakamlarda tüketim, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,8 arttı. Hane halkı tüketimi, Ekim 2019’a göre mevsimsellikten arındırılmış verilerle değişmedi.

En büyük ağırlıklı pozitif katkılar, bir yıl önceki Kasım ayına göre sabit fiyatlarla %3,7 oranında artan taşıma, perakende satışlar ve motorlu kara servisi sektöründeydi.

Dinlenme ve kültür, mal ve hizmetler toplam tüketime en büyük ağırlıklı negatif katkıya sahip olmuş ve sabit fiyatlarla bir yıl önceki Kasım ayına göre %0,4 oranında azalmıştır. Ancak iş günü etkisinden arındırılmış rakamlarda sektör %0,4 oranında artmıştır.


Kaynak: İsveç İstatistik Kurumu / Link: https://www.scb.se/en/finding-statistics/statistics-by-subject-area/trade-in-goods-and-services/domestic-trade/turnover-in-the-service-sector/pong/statistical-news/monthly-indicator-of-household-consumption-november-2019/
Kategori: Güncel, Dünya
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAdres değişikliğinde bulunacak gerçek kişiler ticaret odasına nasıl başvuru yapacaktır?
Sonraki İçerikBsmv mükellefi olan firma ayrıca KDV mükellefi de olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz