Ana Sayfa Vergi Anlaşma çerçevesinde hizmet verecek serbest meslek erbabı bir kişi bu faaliyetine istinaden...

Anlaşma çerçevesinde hizmet verecek serbest meslek erbabı bir kişi bu faaliyetine istinaden düzenleyeceği makbuzda gelir vergisi hesaplayacak mıdır?

Anlaşma çerçevesinde hizmet verecek serbest meslek erbabı bir kişi bu faaliyetine istinaden düzenleyeceği makbuzda gelir vergisi hesaplayacak mıdır?

689
0

 Konu: Mühendislik danışmanlık hizmetinin vergilendirilmesi hk.

 Soru

…mimarlık ve mimari danışmanlık faaliyeti ile iştigal ettiğinizi, Eskişehir İnönü Belediyesi ile yapılan sözleşme çerçevesinde anılan Belediyeye haftalık 45 saat mühendislik ve danışmanlık hizmeti vereceğinizi belirterek, vereceğiniz bu hizmet karşılığında serbest meslek makbuzu düzenlenip düzenlenmeyeceği ve İnönü Belediyesi tarafından yapılacak ödemelerden gelir vergisi tevkifatı yapılıp yapılamayacağı hususunda…

Cevap

…verdiğiniz danışmanlık hizmetleri karşılığı anılan Belediyeye serbest meslek makbuzu düzenlemeniz gerektiği ve anılan Belediyece tarafınıza yapılan ödemeler üzerinden Gelir Vergisi Kanununun 94’üncü maddesinin birinci fıkrasının (2/b) bendi uyarınca % 20 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılması gerektiği tabiidir.

 


Kaynak: Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı (Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü) 17.04.2019 – 11355271-120.04.01-E.18197 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMilli müsabakaya katılan personelimizin ücret istisnası ne kadardır?
Sonraki İçerikSgk tarafından sigortasız çalışan personel tespit edilirse mevcut teşviklerden faydalanmaya devam edebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz