Ana Sayfa SGK Sgk tarafından sigortasız çalışan personel tespit edilirse mevcut teşviklerden faydalanmaya devam edebilir...

Sgk tarafından sigortasız çalışan personel tespit edilirse mevcut teşviklerden faydalanmaya devam edebilir miyiz?

Sgk tarafından sigortasız çalışan personel tespit edilirse mevcut teşviklerden faydalanmaya devam edebilir miyiz?

682
0

09/2019 döneminde 17103 kanundan faydalandığımız işyerinde Sgk denetimi sonucu 1 adet yerli sigortasız işçi tespit edildi. Cezanın sisteme düşmemesi ve geç haberimizin olması nedeniyle Ekim Sgk bildirgesini yine 17103’ten teşvikli verdik, hata mı yaptık?

17103 sayılı teşvikten yararlanabilmek için işverenin Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması gerekmektedir. Fiilin vuku bulduğu aydan itibaren teşvik iptali söz konusudur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAnlaşma çerçevesinde hizmet verecek serbest meslek erbabı bir kişi bu faaliyetine istinaden düzenleyeceği makbuzda gelir vergisi hesaplayacak mıdır?
Sonraki İçerikSüresinden sonra düzeltilecek ve ödeme çıkan beyannameleri nasıl bildirmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz