Ana Sayfa Duyurular Muhasebe Büroları İçin Müşteri Bilgi Formu (2018 Gelirleri İçin)

Muhasebe Büroları İçin Müşteri Bilgi Formu (2018 Gelirleri İçin)

866
0

25.02.2019

MUHASEBE BÜROLARI İÇİN MÜŞTERİ BİLGİ FORMU
(2018 YILI GELİRLERİ İÇİN)

 Değerli Üyemiz,                                                                                             

2018 Takvim yılına ilişkin Gelir Vergisi mükellefi olan müşterileriniz için, 01- 25/ Mart tarihleri arasında bürolarınızda yıllık gelir vergisi beyannamesi hazırlanacaktır.

Ancak müşterilerinizin ticari ve mesleki kazançlarının yanı sıra, Gelir Vergisi Kanunu’nun 2. Maddesinde sayılan kazanç unsurlarından elde ettikleri gelirlerini sizlere bildirmedikleri takdirde bu gelirlerin bilinmesi mümkün değildir.

Beyanname verildikten, bir kaç sene geçtikten sonra bazı gelir unsurlarının beyannameye dâhil edilmediği ortaya çıkmaktadır.

Bu durumu önlemek ve siz meslektaşlarımın zor durumda kalmaması için yazımızın ekinde sizlere sunduğumuz “MÜŞTERİ BİLGİ FORMU” nu doldurup, müşterinize imzalattıktan sonra bürolarınızdaki dosyasında saklamanızı tavsiye ediyoruz.

 

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 Saygılarımla,

Yücel AKDEMİR
BAŞKAN

Müşteri Bilgi Formu için tıklayınız…

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDünyanın en güzel ülkeleri açıklandı
Sonraki İçerikGazete basım işi yapan firmanın maliyetleri hangi hesaplarda takip edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz