Ana Sayfa SGK Türkiye’den SGK ile Almanya-DGUV Arasında İkili İşbirliği Protokolü İmzalandı!

    Türkiye’den SGK ile Almanya-DGUV Arasında İkili İşbirliği Protokolü İmzalandı!

    2145
    0

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Almanya Yasal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) ile İkili İşbirliği Protokolü imzaladı.

    SGK Başkanı, Almanya ile ISSA (Uluslararası Sosyal Güvenlik Örgütü) kapsamında da daha önce birlikte çalışma yapıldığını ve Almanya’nın Sosyal Güvenlik Sisteminin Bismarck Modeli üzerinde kurgulandığını belirtti.

    SGK Başkanı, Almanya sadece Yasal Kaza Sigortası ile değil, aynı zamanda Sağlık Sandığı ve Emeklilik Sandığı ile ciddi bir şekilde işbirliği içinde olmak, protokollerimizi yenilemek, güncellemek istediklerini belirtti.

    Çünkü, Türkiye olarak en fazla alışverişimiz Almanya ile yapılmaktadır.

    Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Almanya’da ve bunların önemli bir kısmı aynı zamanda sosyal güvenlik çatısı altında.

    Buradan emekli olanların maaşları buradan ödeniyor. Sağlık harcamalarını SGK finanse ediyor.

    DGUV Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Gregor Kemper ise günümüz şartlarında ekonomik ve sosyal olarak gelişmede üretimin son derece etken olduğu düşünülmektedir diye açıklamada bulundu.

    Her iki ülke başkanları açıklamalarının ardından “İkili İşbirliği Protokolü ”nü imzaladı.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Tarih: 15 Ocak 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAvrupanın En Kirli Ülkeleri Hangileri?
    Sonraki İçerikEuro Bölgesinde İşsizlik Oranı Kasım Ayında Sabit Kaldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz