Ana Sayfa SGK SGK bankalarla yapılan maaş ödeme protokollerinin şartları nedir?

SGK bankalarla yapılan maaş ödeme protokollerinin şartları nedir?

932
0

SGK bankalarla yapılan maaş ödeme protokollerinin şartları nedir?

 Bankalarla yapılan protokollerdeki diğer hükümler
Kurumumuzca protokol imzalanan bankalar tarafından gelir/aylık ödemeleri sigortalı ve hak sahipleri için açılan vadesiz mevduat hesaplarından gerçekleştirilmektedir. Bankalar söz konusu hesapları gelir/aylık ödemeleri dışında diğer bankacılık işlemleri için kullandırıp kullandırmamakta serbest bulunmaktadırlar. Ancak, bankaca haksız bir ödemeye sebebiyet verilmesi halinde, iadesi istenilen gelir/aylık tutarını bankanın Kuruma iade etmesi
Sigortalı ve hak sahiplerinin bankalardaki hesapları üzerinde gişe ve ATM’den yapılan işlemler hareket olarak değerlendirilmekte olup, diğer bankacılık işlemleri için (otomatik ödeme, düzenli ödeme vb) verilen talimatlar hareket olarak değerlendirilmemektedir. Banka tarafından iade edilen söz konusu gelir/aylıklar Kurum tarafından geçici olarak durdurulmaktadır. Sigortalı ve hak sahiplerinin hareket görmeyen hesaplar nedeniyle geçici durdurmalarda mağduriyet yaşamamaları ve bu nedenle oluşan iş hacminin azaltılması bakımından gerekli bilgilendirmelerin yapılması sağlanacaktır.
Protokol yapılan bankaların, internet bankacılığı gibi tahsilat imkanı veren her türlü bankacılık işleminden gelir/aylık alanlar ile hak sahiplerinin yararlandırılması halinde, bu ödemelere ilişkin sorumluluk ilgili bankaya ait olacaktır.

Kurumumuzla protokol imzalanan Bankalar/PTT, Kurumumuz tarafından gönderilecek olan uygulamaya ilişkin tebliğ, genelge, genel yazı, duyuru b. dökümanların, ilgililerin görebileceği yerlere asılmasını/konulmasını sağlamakla yükümlü olup, gelir/aylık ödemeleri ve diğer ödemeler bakımından sigortalı ve hak sahiplerinin bilgilendirilmeleri sosyal güvenlik merkezlerince bu şekilde yapılabilecektir.


Kaynak: SGK Genelge
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik7143 Sayılı Af Kanunu kapsamında Başvuru ve Ödeme süreler nelerdir?
Sonraki İçerikKooperatiflerin Kuruluş Ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri İle Tütün Üretim Ve Pazarlama Kooperatifleri Hakkında Yeni Düzenlemeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz