Ana Sayfa Vergi Karayolu taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı ne zaman yapılır?

    Karayolu taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı ne zaman yapılır?

    Nihai tüketiciye verilen kurye hizmetinde KDV tevkifatı yapılmaz.

    926
    0

    Kara yolu ile yapılan her türlü nakliye işinde 1000 TL’yi aşmasında halinde tüm KDV mükelleflerine tevkifat yapılması gerekir mi?

    Kargo firmaları hariç Karayolları üzerinde taşıma yapan mükellefler, KDV mükellefi olan TÜM mükelleflere bedeli KDV dahil 1.000 TL ‘nin üstündeki nakliye faturalarında hesapladıkları KDV’den 2/10 oranında KDV tevkifatı hesaplayacaktır.

    Trendyolun siparişlerini motosiklet ile dağıtan gerçek usul mükellef olan motor kurye Trendyola kurye hizmeti faturası kesmektedir. 1 Mart’tan itibaren bu hizmette de KDV tevkifatı uygulacak mıdır?

    Tebliği de motosiklet ile yapılan kurye taşımacılığı konusunda açıklama yok. 

    Ancak; Tevkfata tabi olsa da nihai tüketiciye verilen kurye hizmetinde KDV tevkifatı yapılmaz. KDV mükellefi olanlara yapılacak kurye taşımacılığında da KDV dahil 1.000 TL’nin üstündeki taşımada 2/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs sigorta primlerinin ne kadarlık kısmı gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır?
    Sonraki İçerikİrtibat bürolarında çalışan kişilerin elde ettikleri ücretler yıllık gelir vergisi beyannamesinde bildirilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz