Ana Sayfa Muhasebe E-Fatura mükellefleri kağıt ortamda düzenlenmiş fatura alabilir mi?

    E-Fatura mükellefleri kağıt ortamda düzenlenmiş fatura alabilir mi?

    438
    0
    E-fatura kullanıcısı olan mükellefimiz, mal alışları karşılığında 5.000 altı işlemler için kâğıt fatura kesilmiş. Uygulama doğrumudur?

    E- fatura kullanıcısı, eğer mal alışını başka bir e-fatura kullanıcısından gerçekleştirdiyse e-fatura düzenlenmesi gereklidir. 

    Eğer mal alışı yaptığı firma kâğıt ortamda fatura düzenleyen bir mükellef ise kâğıt veya e-arşiv fatura düzenleyebilir.


    %100 yabancı ortakları olan limited şirketin cirosu 5 milyon TL altında olması halinde E-fatura ve E-defter sistemine geçmesi zorunlu mudur?

    %100 yabancı ortaklı işletmeler için tek fark mali mühür temin etme süreçleridir. 

    Onun dışında e-fatura uygulamasına zorunluluk kapsamında sisteme dahil olacak ise VUK 509 no’lu tebliğ hükümleri geçerlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMücbir Sebep Hükümlerinden Faydalandırılan Mükellefler Hakkında Duyuru
    Sonraki İçerikDönem içerisinde sigorta açılışı yapan firmalar muhtasar beyannamelerini nasıl beyan etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz