Ana Sayfa Muhasebe 7440 Sayılı Kanun kapsamında 525 Özel fonlar hesabına kaydedilen tutar sermayeye ilave...

    7440 Sayılı Kanun kapsamında 525 Özel fonlar hesabına kaydedilen tutar sermayeye ilave edilebilir mi?

    355
    0

    Bir limited şirket 7440 sayılı kanuna istinaden stok affında bulunda pasifte yer alacak olan 525 nolu hesaptaki tutarı sermayeye ilave etmek istiyoruz. Ticaret odası ise bunda sakınca olmadığını belirtti. Bu hesabın sermayeye ilavesi hakkında smmm rapor örneği rica ediyorum.

    Bu konuda özel bir rapor formatı yok. mevcut rapor örneklerinden olan Geçmiş yıl karlarının sermayeye eklenmesi formatından yararlanarak rapor hazırlayabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıl içinde iş yeri değiştiren çalışanlar kümülatif gelir vergisi matrahı ve gelir vergisini yeni iş yerine bildirmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikSerbest çalışan bir mali müşavir aynı zamanda başka bir şirkette normal sigortalı olarak çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz