Ana Sayfa SGK 7256 sayılı kanun kapsamındaki SGK teşvikinden nasıl faydalanabiliriz?

    7256 sayılı kanun kapsamındaki SGK teşvikinden nasıl faydalanabiliriz?

    İşe başlatılıp kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan ve 4857 sayılı kanunun geçici 10’uncu maddesi gereği ücretsiz izne çıkarılanlara 4857 sayılı Kanun’un geçici 10’uncu maddesinden belirtilen fesih yasağı süresini geçmemek üzere günlük 39,24 TL nakdi ücret desteği verilecektir.

    484
    0
    7256 sayılı kanunun 12.maddesinde 1.1.2019-17.4.2020 tarihi arasında işten çıkarılan SGK’lıların tekrar işe alınacağı, aynı maddenin c bendinde ise eğer alınamıyorsa da devlet tarafından günlük 34,34 TL destek verileceği bildiriliyor. Fakat bu konuyla ilgili SGK’dan ve işkurdan bilgi alamadım. Başvurular nereye, nasıl yapılacak?

    SGK işveren sisteminde işçinin T.C. ile teşvik sorgulama ekranından yararlanıp yararlanamadığınızın kontrolünü yapabilirsiniz.

    1/1/2019-17/4/2020 tarihleri arasındaki dönemde iş sözleşmesi İş kanunun 25/1-II inci fıkrası gereği ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler dışında sona erenler ile kayıt dışı çalışanların en son çalıştığı özel sektör işverenine 01/12/2020 tarihinden itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları ve işveren tarafından;

    – Fiilen çalıştırılmaları halinde işverene, prim ödeme gün sayısının 44,15 TL ile çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar 4857 sayılı Kanun’un geçici 10’uncu maddesinden belirtilen fesih yasağı süresini geçmemek üzere destek verilmesi,

    – İşe başlatılıp kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan ve 4857 sayılı kanunun geçici 10’uncu maddesi gereği ücretsiz izne çıkarılanlara 4857 sayılı Kanun’un geçici 10’uncu maddesinden belirtilen fesih yasağı süresini geçmemek üzere günlük 39,24 TL nakdi ücret desteği verilmesi,

    – İşverene başvurup, başvurusu kabul edilmeyenlere ise hane başına 4857 sayılı kanunun geçici 10’uncu maddesinden belirtilen fesih yasağı süresini geçmemek üzere günlük 34,34 TL destek verilmesi, Yönünde düzenleme yapıldı.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici emlak vergisi muafiyeti
    Sonraki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Yeni Başvuruları İçin Başvuru Süresi 31 Ocak 2021 Tarihine Kadar Uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz