Ana Sayfa Vergi 7252 sayılı SGK teşvikinden yersiz yararlanan işverenler ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya...

    7252 sayılı SGK teşvikinden yersiz yararlanan işverenler ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir?

    604
    0

    7252 sayılı teşvik bilindiği üzere sgk işveren sisteminden hesaplanmaktadır.

    Yani devlet tarafından bir tutar hesaplanmaktadır. Sonrasında bu tutarın fazla hesapladıklarini düşünerek bu hatadan işverenin ne derece sorumluluğu olacaktır?

    Genelgede belirtilen sorumluluk ; Kısa çalışmadan yersiz yararlanıldığının tespiti veya kısa çalışma başvurusuna yönelik uygunluk tespitinin olumsuz sonuçlanması ya da nakdi ücret desteğinden yersiz yararlandığının tespiti halinde, işyeri normalleşme desteği kapsamında sağlanan destekten yersiz yararlanmış sayılacağından, yersiz yararlanılan prim desteği tutarları 5510 sayılı Kanunun 89’uncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte işverenden tahsil edilecektir.

    7252 sayılı teşvik kanunundan yararlanma şartları eski teşviklerde olduğu gibi ay bazında mı yoksa örneğin biz haziran ayında normal çalışmaya döndük toplam kısa çalışma ortalama gün sayısına göre eylül ayında (3 aylık) tek hizmet bildirgesi ile faydalanabiliyor muyuz?

    Ay bazında hesaplamalar yapılarak yararlanma sözkonusudur.

    Her bir ay için sağlanacak destek süresinin sigortalının kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ve/veya NÜD aldığı aylık ortalama gün sayısını geçemeyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneğinin Süresi 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı!
    Sonraki İçerikDevir işlemine ilişkin yönetim kurulu kararı damga vergisine tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz