Ana Sayfa Mevzuat Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı!

Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı!

Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi Uzatıldı mı ?

786
0

Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması 31 Aralık 2020 Tarihine uzatıldı

31 Ekim 2020 tarihinde sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması bugün yayınlanan Karar ile 31 Aralık 2020 Tarihine uzatıldı.

Kısa Çalışma Ödeneği Aylık 1.752 TL

Asgari ücretli bir işçi tüm ay boyunca Kısa Çalışma Kapsamında çalışmazsa Kısa Çalışma Ödeneği olarak aylık ortalama 1.752 TL alıyor.

Nakdi Ücret Desteği Aylık 1.177 TL

Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayanlar çalışanların İşveren tarafından ücretsiz izne çıkarılması halinde çalışanın bir ay için alacağı Nakdi Ücret Desteği tutarı 1.177 TL civarında bulunuyor.

İşten Çıkarma Yasağı 17 Ocak 2021 tarihine uzatıldı

16 Kasım 2020 tarihinde sona erecek olan işten çıkarma yasağı ve işçinin onayı alınmadan ücretsiz izne çıkarma uygulaması da 17 Ocak 2021 tarihine uzatıldı.

Yasağa rağmen işveren işçiyi işten çıkarırsa işverene 2.943 TL (bir brüt ücret) İdari Para Cezası kesiliyor ve yararlandığı KÇÖ’ler iptal ediliyor.

Çıkış yasağı işverene getirilen bir kısıtlama olup, işçi kendi isteği ile işten ayrılabiliyor. Bu durumda işveren herhangi bir ceza ve yaptırımla karşılaşmıyor.

Kendi isteği ile ayrılan işçi İşsizlik Maaşından yararlanamıyor.


 

Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3134)


Kaynak: Resmi Gazete
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısmi bölünmede 4760 sayılı ÖTV Kanununun Geçici 7’nci maddesinin uygulaması
Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden yersiz yararlanan işverenler ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz