Ana Sayfa SGK 7252 Sayılı sgk teşvikinden faydalanan personeller için tekrar KÇÖ talebinde bulunabilir miyiz?

    7252 Sayılı sgk teşvikinden faydalanan personeller için tekrar KÇÖ talebinde bulunabilir miyiz?

    576
    0

    7252 Kanun Numaralı (4447/Geçici 26. Md) SGK Teşvikinden faydalandırdığımız personeli ileriki aylarda kısa çalışma veya pandemi iznine gönderebiliyor muyuz?

    Böyle bir durumda bu yeni bir kçö ya da pandemi ücretsiz izin başvurusu olacak olup oran excel ile yapacağınız başvuru işkur müfettişince uygun görülürse ki (mevcut durum bu olabilir tezinden hareketle) yararlanabilirsiniz.

    30 çalışanlı bir işyerimizde 25 personel kçö, 5 personel ücretsiz izinden faydalanmaktadır. Bu çalışanların 15 tanesi normal çalışmaya geçti. Normal çalışmaya geçenler için 7252 sayılı kanundan faydalanabiliyor muyuz?

    Evet. Normal çalışma düzenine dönen işçileriniz için 07252’den yararlanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk Bankacılık Sektörünün aktif toplamı 2019 yılsonuna göre 1.354.968 milyon TL (%30,2) arttı
    Sonraki İçerik2020 Yılında Sigortalı Başına Aylık 41,20 TL veya 47,09 TL İş Sağlığı Güvenliği Hizmeti Destek Tutarı Alabilirsiniz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz