Ana Sayfa Duyurular 7020 Yapılandırma İstisna İşyeri İşlemleri Hakkında Duyuru

7020 Yapılandırma İstisna İşyeri İşlemleri Hakkında Duyuru

1329
0

Borçlarını 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran veya 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran işverenlerden yapılandırma anlaşmaları 7020 sayılı Kanunun yayımı tarihinden sonra bozma koşuluna girenlerin bu kapsamdaki borçlarının 7020 sayılı Kanun kapsamında yapılandırması mümkün bulunmamaktadır. 

Ancak, sosyal güvenlik il müdürlüklerinden/sosyal güvenlik merkezlerinden alınan yazılardan, bazı işverenlerin 6552 ve 6736 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir başvurusu bulunmamasına rağmen sehven ödeme planlarının oluşturulması yada yapılandırma anlaşmalarının 7020 sayılı Kanunun yayımı tarihinden önce bozma koşuluna girmesine rağmen bozmanın geri alınması nedeniyle, 7020 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılması gereken dönemlerin ödeme planlarına dahil edilemediği tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak, 7020 yapılandırma programlarında gerekli program düzenlemeleri yapılmıştır ve söz konusu program vasıtasıyla, yalnızca 6552 ve 6736 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir başvurusu bulunmamasına rağmen sehven ödeme planı oluşturulan işverenler ile 7020 sayılı Kanunun yayımı tarihinden önce bozma koşuluna girmesine rağmen daha sonra bozması sehven geri alınan işverenler için işlem yapılabilecektir.

Bu işverenlerin durumlarıyla ilgili olarak komisyon kararı alınacak ve komisyon kararına ilişkin tarih ve sayı, işverenin 7020 başvurusu sisteme kaydedildikten sonra borç oluşturulmadan önce İşveren İntra-Tahsilat-Yapılandırmalar ekranı altında bulunan “7020 YAPILANDIRMA İSTİSNA İŞYERİ İŞLEMLERİ” menusu vasıtasıyla sisteme kaydedilecektir.

Anılan program kullanılmak suretiyle 6552 ve 6736 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma anlaşmaları 7020 sayılı Kanunun yayımı tarihinden sonra bozma koşuluna giren işverenler için kesinlikle işlem yapılmayacaktır.

7020 Yapılandırma İstisna İşyeri İşlemleri Duyurusunu İncelemek İçin Tıklayınız

Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu (99779835-202.99-E.4282100 Sayılı Duyuru)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Temmuz Ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi 2017 Haziran Ayına Göre %2,24 Arttı!
Sonraki İçerikAmme Borçlusunun Ölümü Halinde Amme Alacağı Takibi Sonlandırılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz