Ana Sayfa Muhasebe 5.500 TL’lik gider kısıtlaması şirketlerin kiraladıkları her araç için mi geçerlidir?

5.500 TL’lik gider kısıtlaması şirketlerin kiraladıkları her araç için mi geçerlidir?

1895
0

Araç Kiralama firmasından gelen Faturanın İçeriği Şu Şekilde

1.Araç Hasar Yansıtma Bedeli 5.300,00 TL

2.Araç Hasar Yansıtma Bedeli 2.500,00 TL

3.Araç Kilometre Aşım Bedeli 3.424,50 TL Şeklinde Yeni Gider Kısıtlamasına göre Hasar Yansıtmalarını %70 Gider %30 KKEG Şeklinde Kilometre Aşım Bedelini (Araç Kira Bedeli Olarak 5.500,00 TL Sınırının Altında Olduğundan %100 Gider Olarak işleme alabilir miyim?

Her ay için 5.500 TL limitinin altındaki kira bedeli giderleşir.  Diğer harcamalara %70 Gider kısıtlaması uygulanacaktır.

Vergi mükellefi olmayan 3 ayrı kişiden firmamız araç kiralıyor. Gider pusulasıyla gelir vergisini yüzde 20 beyan edip yüzde 18 KDV’yi kdv2 ile beyan ve kdv1 de tamamını indiriyoruz. 3 taşıt kira toplamı 5.500 sınırını geçmiyor. İsleyiş aynimi olacak. Yoksa %70 indirim yüzde 30 kkeg mi olmalıdır?

Kiralama istisnası her araç için 5.500 TL olarak uygulanır.

Sizin örneğinizde zaten kiralama toplamı istisnanın altıda kalmaktadır. %70-%30 oranı kiralama dışındaki giderler içindir.

Kiralama ayrı, gider kısıtlaması ayrı ayrı uygulanan konudur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİlkokuldan ortaöğretime geçişte net okullaşma oranı hem Türkiye’de hem de İstanbul’da azaldı.
Sonraki İçerikMayıs Ayı İşsizlik Ödenekleri Banka Hesaplarına Yatırılacak..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz