Ana Sayfa Çalışma Hayatı Devlet memurları özel eğitim kurslarında vermiş oldukları eğitimlerden dolayı 4a sigortalı olabilir...

Devlet memurları özel eğitim kurslarında vermiş oldukları eğitimlerden dolayı 4a sigortalı olabilir mi?

4C devlet memuru (doktor) sürücü kursunda vermiş olduğu aylık 16 saatlik eğitim nedeniyle 4A sigortaya tabi midir?

873
0

4C devlet memuru (doktor) sürücü kursunda vermiş olduğu aylık 16 saatlik eğitim nedeniyle 4A sigortaya tabi midir?

Devlet memurları sigorta 4 a kapsamında çalışamazlar. Memurların, görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler bu yasaklamalardan hariçtir. Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler de bu yasaklamanın dışındadır.

Ayrıca devlet memurları, yönetim kurulu üyesi olmadıkları sürece, hisse senetlerini alarak Anonim Şirketlere ortak olabilirler. Bunun dışında devlet memurlarının gelir getirici iş yasağı kapsamlıdır. Öyle ki, devlet memurlarının yakınlarının gelir getirici işlerini dahi bildirmeleri zorunludur. Bu kapsamda; eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdür.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBES sistemine kayıt ettirmediğimiz personel için karışılacağımız idari para cezası nedir?
Sonraki İçerikYurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın elde ettiği menkul sermaye iratlarının vergilendirilmesi ne şekilde olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz