Ana Sayfa Çalışma Hayatı BES sistemine kayıt ettirmediğimiz personel için karışılacağımız idari para cezası nedir?

BES sistemine kayıt ettirmediğimiz personel için karışılacağımız idari para cezası nedir?

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi ile ilgili işe giriş yaptığımız personelin BES sistemine kayıt yapmadığımız zaman karşılaşacağımız para cezası kişi başı ne kadardır?

1034
0

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi ile ilgili işe giriş yaptığımız personelin BES sistemine kayıt yapmadığımız zaman karşılaşacağımız para cezası kişi başı ne kadardır?

İşverenlerin ayrıca çalışanların katkı paylarının yönlendirileceği fonlara ilişkin olarak “faiz içeren” veya “faiz içermeyen” şeklinde tercihlerini almak, tercihte bulunmayanlar adına tercihte bulunmak, çalışan bilgilerini şirkete göndermek ve çalışanın sözleşmesiyle ilgili bir takım taleplerini şirkete iletmekle de yükümlü bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Söz konusu yükümlülüklerin yerine getirilmesi işverenin sorumluluğunda olup, yükümlülüklerini ifa etmeyen işverenlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından idari para cezası uygulanması mümkün bulunmaktadır.

İşverenin otomatik katılım sistemi kapsamındaki yükümlülüklerine uymaması halinde, her bir ihlal için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yüz Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

İşveren katkı payını emeklilik şirketine eksik, geç aktarması veya aktarmaması durumunda, çalışanın birikiminde oluşan parasal kaybından sorumludur.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDar ve tam mükellef gerçek kişinin Türkiye’de elde ettiği Özel Finans Kurumları tarafından ödenen kar payı gelirinin vergilendirilmesi nasıl olacaktır?
Sonraki İçerikDevlet memurları özel eğitim kurslarında vermiş oldukları eğitimlerden dolayı 4a sigortalı olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz