Ana Sayfa Haberler 4 muhasebe devinin yolları ayrılıyor mu?

4 muhasebe devinin yolları ayrılıyor mu?

917
0

İngiltere muhasebe sektörü, rekabet gözlemcisinin radikal önerileri sonucu şimdiye kadar görülen en katı rejimlerle karşı karşıya.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, büyük şirketlerin her birinin ikişer muhasebe şirketi ile çalışması teklifinde bulundu.

Bu iki şirketten birinin ise, KPMG, Deloitte, PwC ve EY dörtlüsünden ayrı bir şirket olması gerekiyor.

Bu öneri ise, muhasebe sektörünün ‘zayıf’ düzenleyicisi olarak anılan Finansal Raporlama Konseyi’ni (FRC) ortadan kaldırmaya yönelik bağımsız bir inceleme sonucu oluşturuldu.

Konseyin, düzenleyicisi olduğu şirketlerle fazla samimi olduğu düşünülüyor.

Otorite kararı ile küçük çaplı muhasebe firmalarının daha büyük müşterilere ulaşmasını kolaylaştırmak hedefleniyor.

Bu sayede söz konusu küçük çaplı firmalar, tecrübe ve güvenilirliklerini arttırabilecek.

Otorite’nin diğer teklifleri ise, dört büyük şirket arasında denetim ve danışmanlık hizmetlerini ayırmak ve yine bu şirketlerdeki denetçi atama ve yönetimle ilgili düzenleyici incelemelerin daha yakından yapılması şeklinde.

KPMG, EY, Deloitte ve PwC, yakın zamanda, denetimlerini gerçekleştirdikleri şirketlerin incelemelerini düzenli yapmaktan çok kara odaklanmakla eleştirildi. Ayrıca dörtlü, Ocak ayında sıkıntılar yaşayan Carillion şirketinin problemlerini saptamada başarısız olmakla gündeme gelmişti.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikAmerika piyasalarındaki düşüş Asya’yı vurdu!
Sonraki İçerikApartman Görevlisi 2019 Yılında En Az 2.174,64 TL net ücret alacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz