Ana Sayfa Çalışma Hayatı 30 Haziran öncesinde kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personellerimize yeni personeller ekleyebilir...

    30 Haziran öncesinde kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personellerimize yeni personeller ekleyebilir miyiz?

    30 Haziran 2020 sonrasında işe girenler KÇÖ’den yararlanır mı?

    783
    0
    İş yerimizi kapatacağımız işçimize haftada 2 gün çalışma yapıp kısa çalışmadan faydalandığımız göz önüne alınarak örn 7 yıllık işçimize kaç gün önceden bildirmeliyiz ve iş arama izni kullandırmalıyız? 56 gün mü yoksa farklı bir hesaplama mı yapmalıyız?

    İşçinize hafta 2 gün fiili çalışma + kçö düzenlemesine geçtiğinizi belirtmişsiniz toplamda eksik günle tüm ay çalışma ve kçö ile ücret ödenmiş olur.

    Bu çalışma kısmi çalışma değildir.

    Öncelikle belirtmeliyiz ki, kısa çalışma süresince iş sözleşmesi askıdadır. Zorunlu nedenlerle devletinde kçö olarak destek sağladığı bir çalışmadır.

    Her ne kadar son düzenleme olan 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun ek-2’nci maddesinde kısa çalışmanın işçinin kıdemine sayılacağına dair bir düzenleme yapmamışsa da, kanun koyucunun iradesi kısa çalışma süresinin hem yıllık iznin hesabında, hem de kıdem ve ihbar tazminatlarının hesabında dikkate alınması yönündedir.


    Daha önce KÇÖ yararlanmış olan firma için; ilk dönem KÇÖ listesinde olmayan personeller ilave edilerek başvuru yapılabilir mi?  
    Mayıs ayı açılmış olan ancak KÇÖ başvurusu olmayan firmalar bu dönem ilk defa başvuruda bulunabilir mi?
    7252 sayılı teşvikten yararlanılmış olması yeni başvurumuz etkiler mi? İlk dönem nakdi destek den yararlanmamış personeller ve yeni açılan işyerleri Nakdi destek başvurusu yapabilir miyiz?

    30.06.2020 öncesi başvurusu olanlar için kçö devam başvurusu yapılabilmektedir.

    Kçö yeni başvuru için yararlanma imkânı bulunmamaktadır.

    Nüd, 17.04.2020 öncesi iş sözleşmesi olup halen çalışmaya devam edenler yararlanabilirler


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRaporlu olan personelimizin SGK bildirimini hangi kod ile yapmalıyız?
    Sonraki İçerikAnonim Şirkette Hisse Devri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz