Ana Sayfa Çalışma Hayatı 27103 sayılı SGK teşviki kapsamında işe alınan personelin iş sözleşmesini işveren hangi...

    27103 sayılı SGK teşviki kapsamında işe alınan personelin iş sözleşmesini işveren hangi nedenlerle fesih edemez?

    İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenlerle feshi hariç olmak üzere, işe alındıkları tarihten itibaren dokuz aylık sürede işverence iş sözleşmesi feshedilmeksizin çalıştırılmaları gerekmektedir. 

    654
    0
    27103 sayılı kanun teşvikinden 18 ay süre ile faydalanan personelimiz için teşvik süresi bittikten sonra teşvik süresi kadar (18 ay) prim ödenmesi mi gerekir ayrıca personel bu 18 ay dolmadan kendi isteğiyle istifa edip çıkışı yapılır ise yaralandığı teşvik SGK tarafından geri iade istenir mi? 

    İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenlerle feshi hariç olmak üzere, işe alındıkları tarihten itibaren dokuz aylık sürede işverence iş sözleşmesi feshedilmeksizin çalıştırılmaları gerekmektedir. 

    Ayrıca İşverenlerin 01.02.2019 ila 30.04.2019 tarihleri arasında işe aldıkları sigortalılar hakkında, üç aylık sürelerde ücret ve prim desteğinden yararlanmaları için iş sözleşmelerinin aşağıdaki nedenlerle feshedilmemesi gerekmektedir. 

    1.Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi, 

    4.Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi, 

    5.Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi, 

    15.Toplu işçi çıkarma, 

    17.İşyerinin kapanması, 

    19.Mevsim bitimi, 

    20.Kampanya bitimi, 

    22.Diğer nedenler,

    25.İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih, 

    34.İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTaşınmaz Edinimi ile Türk Vatandaşlığı Kazanılmasının Usul ve Esasları
    Sonraki İçerikHoş bulduk Avrupa Birliği

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz