Ana Sayfa Vergi 2024 Demirbaş Direkt Gider Yazma Sınırı 6.900 TL oldu

2024 Demirbaş Direkt Gider Yazma Sınırı 6.900 TL oldu

2024 Demirbaş Direkt Gider Yazma Sınırı

183
0

2024 Demirbaş Direkt Gider Yazma Sınırı 6.900 TL oldu.

Değişiklik, Resmi Gazete’nin; 30.12.2023 Tarih, 32415 2. mükerrer sayısında yayımlanan VUK 556 sıra no.lu Tebliği ile yapıldı.

1 Ocak 2024 ila 31 Aralık 2024 Tarihleri arasında işletmeye satın alınacak demirbaş ve peştemallıklar için ödenen tutarın KDV hariç 6.900 TL olması halinde isteğe bağlı olarak vergi matrahının tespitinde direkt gider olarak kaydedilebilecek. Dileyenler amortisman yoluyla faydalı ömür süresine göre de gider yazabilir.

 

 

 


Kaynak: Resmi Gazete – 30.12.2023
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTasfiye Halinde Olan Şirketlerin E-Defter Gönderme Yükümlülüklerinde Bir Farklılık Var Mı?
Sonraki İçerikBir işletmede bağlı SMMM olarak işe başladım. Kaşe için Odamıza başvurumu yaptım. Fakat 3yıl önce adıma açılmış bir şahıs firması var. Bu süreçte şahıs firmamıza kapanış vermemiz gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz