Ana Sayfa Muhasebe 2023 Yılı için muhasebe sözleşmesinin süresi uzatılırsa damga vergisinin beyanı nasıl yapılacak?

    2023 Yılı için muhasebe sözleşmesinin süresi uzatılırsa damga vergisinin beyanı nasıl yapılacak?

    448
    0

    2023 Yılı için Muhasebe Sözleşmesinin Süreyi Uzat denildiğinde Damga vergisi Nasıl Beyan Edilecektir? (Sözleşme olarak eskisi görünmekte diğer taraftan Damga vergisi Matrahı nasıl belirlenecektir.)

    İkinci Husus 2022 Yılı Feshedilip 2023 Yılı için Yeni sözleşme girildiğinde internet vergi Dairesindeki Aracılık Sorumluluk sözleşmesi fesholduğundan bunun tekrar girilmesi gerekmekte midir?

    2023 YILI İçin belirlenen yıllık tutar üzerinden DV hesaplanacak. (Uzatma yapılmış olsa da) GİB aracılık ve sorumluluk sözleşmesi de fesih edilir. Daha sonra yenisi yapılır.


    Müşterimin sözleşmesini uzatmak istiyorum. Ancak; müşterimin tabi olduğu usül değişti. Bilgileri nasıl güncellerim.

    “Girişi tamamlanmış bir sözleşmede niçin değişiklik yapamıyorum” başlığı altında değinildiği üzere kağıt ortamında yapılan sözleşme ile sistem üzerinde bulunan sözleşmelerin değişiklik göstermemesi adına, mevcut sözleşmelerde güncelleme işlememi yapılamamaktadır. Bu durumda yeni bilgilerle sözleşme yeni sözleşme girişi yapılabilir.

    Müşterimin e-Birlik hizmet sözleşmesini uzatırken tarih alanına müdahale edemiyorum. Ne yapmam gerekir

    e-Birlik hizmet sözleşmesi uzatma işlemlerinde ücret dışındaki alanlar sabit kalır. Bu sebeple sözleşme uzatımlarında tarih alanına müdahale edilemez. Ancak; güncel tutar ve dönem bilgisi e-Birlik tarafından sistemsel olarak oluşturulan ek protokol kısmında gösterilmektedir.

    2022 Dönemine ait girdiğim sözleşmelerin uzatma işlemini yapabilir miyim?

    Sözleşme uzatma işlemleri 2022 döneminde, matbu sözleşme formunun 7.maddesine eklenen “ Taraflar sözleşme süresi bitmeden 15 gün önce yazılı olarak fesih bildirimi ile sonlandırmadığı takdirde sözleşme, ücret dışında aynı şartlarla ve bir yıl süre ile kendiliğinden yenilenmiş sayılacaktır. Fesih bildirimi yapılmadığı sürece sözleşme müteakip yıllarda da ücrete ilişkin düzenleme haricinde aynı şekilde yenilenmiş kabul edilecektir. ” İbaresiyle sözleşme uzatma işlemleri yapılabilmektedir. Daha önceki dönemlerde söz konusu ibare yer almadığından sözleşme bir (1) dönemi kapsamaktadır.

    2022 Döneminde girdiğim e-Birlik hizmet sözleşmesini mevcut döneme nasıl uzatabilirim?

    Hizmet sözleşmelerinde aralarında dönem boşluğu mevcut ise, uzatılan sözleşme mevcut döneme, mevcut dönem asgari ücret tarifesi üzerinden hesaplanarak sözleşme listenize eklenir. Dönem boşlukları sistem tarafında doldurulmaz.




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik5.000 TL’yi Geçen akaryakıt ÖKC fişleri BA formunda Beyan edilmeli midir?
    Sonraki İçerik2023 Değerli Konut Vergisi beyanında kullanılacak olan rayiç bedel, 2022 yılının rayiç bedeli mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz