Ana Sayfa Dünya 2020 yılının ilk yarısında Azerbaycan’ın perakende ticaret hacmi %1,9 oranında arttı

    2020 yılının ilk yarısında Azerbaycan’ın perakende ticaret hacmi %1,9 oranında arttı

    562
    0

    2020 yılı Ocak-Haziran döneminde perakende ticaret şebekesinden hanehalkına toplam 18.245,7 milyon Manat (10.732,8 milyon Dolar) değerinde; aynı zamanda 9.729,7 milyon Manat değerinde gıda, içecek ve tütün ürünleri, 8.516,0 milyon Manat değerinde gıda dışı ürünler satışı gerçekleştirilmiştir. 2019 yılının aynı dönemine kiyasla, perakende ticaret hacmi %1,9; aynı zamanda gıda dışı ürünlerde %6,9 oranında azalmış, gıda, içecek ve tütün ürünlerinde %3,1 oranında artmıştır. Elektron ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine göre 1,8 defa artmıştır.

    2020 yılı Ocak-Haziran döneminde tüketicilerin toplam harcamalarının %48,0’i gıda ürünleri, %5,3’ü içecek ve tütün ürünleri, %14,7’si konfeksiyon ürünleri, giyim ve ayakkabı, %5,5’i elektrik ürünleri ve mobilya, %5,4’ü araç yakıtları, %1,7’si eczacılık ürünleri ve medikal malzemeler, %0,8’i bilgisayar, telekomünikasyon ve baskı ürünleri, %18,6’si ise diğer gıda dışı ürünlerinin payına düşmüştür.

    Söz konusu dönemde kişi başına düşen aylık ortalama perakende ticaret hacmi 305,3 Manat veya bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,0 Manat çok olarak gerçekleşmiştir. Ticaret  şebekesinde bir kişi ayda ortalama 162,8 Manat değerinde gıda, içecek ve tütün ürünleri, 142,5 Manat değerinde gıda dışı ürünleri almıştır.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Bakü Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEczane teknikerleri SGK fiili hizmet zammından yararlanabilir mi?
    Sonraki İçerikKronik rahatsızlığı olanlardan ücretsiz izinde ayrılanların SGK bildirimi hangi kodla yapılacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz