Ana Sayfa Çalışma Hayatı Eczane teknikerleri SGK fiili hizmet zammından yararlanabilir mi?

    Eczane teknikerleri SGK fiili hizmet zammından yararlanabilir mi?

    Eczanede yardımcı eczacı olarak işe başlayan kişi fiili hizmet zammından yararlanabilir mi?

    648
    0

    Eczanede yardımcı eczacı olarak işe başlayan kişi fiili hizmet zammından yararlanabilir mi?

    Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 7146 Sayılı Kanun’un Resmî Gazetede yayımlanması sonrasında, 03.09.2018 tarihli bir Genel Yazı yayımlanarak, uygulama hakkında bazı bilgiler verilmiştir.

    Uygulama ile ilgili yaşanan tereddütler nedeniyle, 1219 sayılı Kanun’da belirtilen “3213.02” meslek kodlu eczane hizmetleri teknikerlerinin yer almasından dolayı, sertifikası bulunan eczane hizmetleri teknikerlerinin de 7146 sayılı Kanun’la tanınan fiili hizmet süresi zammından yararlanma durumunun ne olduğu hakkında Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bilgi istenmiştir.

    Kurum tarafından Birliğimize iletilen cevabi yazıda; 11.04.1928 tarih ve 1219 sayılı Tababet Şubatı San ‘atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’un geçici 7 inci maddesinin 3 inci ve 9 uncu fıkralarında yer alan aşağıdaki hükümler gereğince, eczanede çalışan destek personeli eğitimini tamamlamış personellerin eczane teknikerleri olarak görevlendirildikleri ve sağlık meslek mensubu olduğu hususları göz önüne alındığında bu çalışanların fiili hizmet süresi zammından faydalandırılması gerektiği bildirilmiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOda ve borsaların tescil ettirdiği Coğrafi İşaretli Ürün sayısı 200’ü geçti
    Sonraki İçerik2020 yılının ilk yarısında Azerbaycan’ın perakende ticaret hacmi %1,9 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz