Ana Sayfa Vergi 2020 Yılında bilanço usulüne tabi 60.000 TL cirosu olan işletmenin defterini 2021...

    2020 Yılında bilanço usulüne tabi 60.000 TL cirosu olan işletmenin defterini 2021 yılında defterini işletme esasına göre tutabilir miyiz?

    Alt hesap kullanılmasında kodlama konusunda bir zorunluluk ve sınırlama olmaz. Esas olan ana hesaplardır. Her yıl alt hesaplar değişik kodlarda kullanılabilir.

    463
    0
    Mükellefimiz personel servis hizmeti vermekte olup 2020 yılı cirosu 60.000 TL’dir. Bilanço usulü defter tutmaktadır. 2021 yılında işletme hesabı defteri tutmamız mümkün mü?

    Verdiğiniz rakama göre İşletme defteri tutabilirsiniz.

    2020 cirosunun 2019’a göre % 20 eksilmesi yeterlidir.

    Arka arkaya 3 dönem hesabı 2017 % 5, 2018 % 8, 2019 da % 9 toplam % 22 eder.

    Bu durum da da işletmeye döner.


    2021 yılında e-defter uygulamasına geçeceğiz. Yeni bir muhasebe programı kullanacağız. Eski programdaki hesap planında mevcut alt hesap kodlarımızda düzensizlik mevcut. Yeni programa geçerken hesap planını yeniden düzenliyoruz.2020’deki ve 2021’deki alt hesap kodlarında farklılık olacak. Kodlardaki farklılık ve isimlerdeki küçük düzeltmeler nedeniyle kapanış ve açılışta oluşan bu farklılık sorun teşkil eder mi?

    Alt hesap kullanılmasında kodlama konusunda bir zorunluluk ve sınırlama olmaz.

    Esas olan ana hesaplardır. Her yıl alt hesaplar değişik kodlarda kullanılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİmar Rantları Artık Kamu İdarelerine Kalacak
    Sonraki İçerik2021 Damga Vergisi Oranları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz