Ana Sayfa Duyurular 2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde çimento üretiminde geçen yılın aynı ayına oranla %2,8’lik...

2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde çimento üretiminde geçen yılın aynı ayına oranla %2,8’lik bir artış yaşandı

456
0

Yine 2020 yılı ilk 5 ayında büyük bir artışla üretilen çimentonun yaklaşık %26,3’ü ihracata konu olmuştur. 2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yıla göre iç satışlarda %5,8’lik düşüş yaşanırken, çimento ihracatında ise %35,2’lik artış gerçekleşmiştir.

Sektör, yaklaşık %29 daralma yaşadığı 2019 yılından sonra 2020 yılına umutlu başlamıştır. Ocak verileri düzelmeye işaret ederken, devam eden 4 ayda da iç pazarda tekrardan daralma yaşadık. Haziran ayından itibaren normal hayata dönüş ve inşaat sektöründe yaşanan canlanma ile, satışların tekrardan artacağı tahmin edilmektedir. Bölgesel bazda iç satışlarda sadece Akdeniz bölgesinde artış yaşanmıştır.


Kaynak: Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEngelli kişilere özel eğitim veren işletmeler KDV indiriminden faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikSermaye artışında geçmiş yıl karlarını kullanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz