Ana Sayfa Vergi Engelli kişilere özel eğitim veren işletmeler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Engelli kişilere özel eğitim veren işletmeler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    940
    0

    2913 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile özel eğitim kurumlarında KDV oranları %8’den %1’e düşürüldü. Bu karara istinaden rehabilitasyon merkezi olarak zihinsel engellilere özel eğitim vermekte olan mükellefimiz için uygulanacak olan KDV oranı %1 mi olmalıdır?

    Yayımlanan kararda okullarda verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için KDV %1 indirildiği açıklanmıştır. Diğer kurumlarda verilen eğitim ve kurslar ile ilgi tanımlama yoktur.

    Bir mükellefimiz gıda takviyesi ithal etmektedir. Gıda takviyelerinde KDV yüzde 8’dir. Yüzde 1 oranına düşme gıda takviyeleri için geçerli midir?

    Listede belirtilenler Hizmet işletmeleridir. Emtia olarak indirim yoktur.


    Kaynak: İSMMMO, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin İkinci Büyük Sulama Barajı Silvan, Ekonomiye Yılda 1,91 Milyar TL Katkı Sağlayacak
    Sonraki İçerik2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde çimento üretiminde geçen yılın aynı ayına oranla %2,8’lik bir artış yaşandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz