Ana Sayfa Muhasebe 2019 yılında uygulanacak asgari ücret desteği hesabında hangi kriter temel alınacaktır?

2019 yılında uygulanacak asgari ücret desteği hesabında hangi kriter temel alınacaktır?

832
0

2019 yılında uygulanacak olan asgari ücret desteği hesaplanırken 2018 Ocak-Kasım ortalama işçi sayısı mı baz alınacak ya da en düşük ay mı dikkate alınacaktır?

 

Destekten yararlanılacak ayda/dönemde, 2018 yılı Ocak ila Kasım ayları/döneminde aylık prim ve hizmet belgesi veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kollarından en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki/dönemdeki sigortalı sayısının altında bildirimde bulunulması halinde bu madde hükümleri uygulanmaz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

7162 Sayılı Kanunla Düzenlenen 2019 Yılı Asgari Ücret Devlet Desteği

 

Aylık ücret sabit midir? Eksik veya fazla gün olan aylarda değişir mi?

 

2019 Yılı Sosyal Güvenlik İdari Para Cezaları?

 

 

Önceki İçerikYurt dışından Türkiye’ye kısa süreli eğitim vermeye gelen kişiler için gelir vergisi ve kdv ödenecek mi?
Sonraki İçerikZorunlu BES hesabında emekli çalışanlar dikkate alınır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz