Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2008 öncesinin Bağ-Kur primleri ödenebilir mi?

    2008 öncesinin Bağ-Kur primleri ödenebilir mi?

    648
    0

    1994-2004 yılları arasında vergi kaydı olan bir esnafın Bağ-Kura tescili yok, ama o dönemlere ait vergi mükellefiyeti var. Bu dönemlere ait Bağ-Kur primlerini vergi kaydı olduğundan dolayı borçlanarak ödeyebilir mi? Bağ-Kur numarası verilmiş ancak tescili yok. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Bağ-Kur geriye dönük prim ödemesi için taksitlendirme yapılabileceği gibi SGK affının çıktığı dönemlerde borç yapılandırması da yapılabilmektedir. 01.10.2008 tarihinden önce Bağ-Kurlu olmamış olan kişilerin bu dönem için Bağ-Kur primi ödemesi mümkün olmamaktadır. Bu dönemde vergi, oda ve sicil kayıtları olsa dahi SGK tarafından geriye dönük prim ödeme hizmeti verilmemektedir


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Yılında alınan araçlarda amortisman ayırma sınırı nedir?
    Sonraki İçerikİşyeri merkezinde iki ayrı SGK dosyası var ancak MUHSGK’da hata veriyor. Ne yapılması gerekiyor?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz