Ana Sayfa Muhasebe 17103 Kanun SGK teşviki hatasını nasıl giderebilirim?

17103 Kanun SGK teşviki hatasını nasıl giderebilirim?

2092
0

Sorum, 2019/01 dönem sgk aylık prim ve hizmet belgesi ile ilgili. İş yerinde önceki dönemde 2 işçi çalışmaktaydı. Bildirge kanun türü 17103 olarak verilmekteydi. Ocak ayında 1 işçi işe girdi, toplam 3 işçi oldu. Yeni işe giren de 4447/19 maddesi gereği teşvik kapsamında olup, önceki yıl ortalama işçi sayısı 1 olarak çıkmakta. Ancak 3 işçi için 17103 kanun türünü seçtiğimizde sistem bildirgeyi onaylamamaktadır. İlk önce diğer kanun türü ve kanun türü seçmeden diğer bildirgelerinizi onaylamanız gerekiyor uyarısı vermekte. Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

İşverenler çalıştırdıkları sigortalılar için 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık sigortası kanunu 86.maddesi, Sigortalı işlemleri Yönetmeliği 102.maddesi, İşveren Uygulama Tebliği 2.maddesinde belirtilen usullere göre bildirim yapılması sırasında belge türünü veya kanun numarasını hatalı seçebilmektedir. Bu uyarı dikkate alınarak uygun kanun türünü seçmelisiniz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

7162 Kanun SGK Teşviklerinden yararlanma şartları nedir?

 

 

İstirahatli kişiler SGK teşvikten faydalanabilir mi?

 

 

SGK Teşvikinde ortalama personel sayısı kriterinin haricinde bir şart var mı?

Önceki İçerikTicari süt işletmelerince Aralık ayında 768 bin 714 ton inek sütü toplandı
Sonraki İçerikNoterlerde yapılan Traktör satışına ait bedeli bankadan ödemek zorunda mıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz