Ana Sayfa Muhasebe SGK Teşvikinde ortalama personel sayısı kriterinin haricinde bir şart var mı?

SGK Teşvikinde ortalama personel sayısı kriterinin haricinde bir şart var mı?

2023
0

Haber Zamanı: 5.2.2019 – 14.30

2018 Aralık ayında açılan bir iş yerinde 2 personeli part-time olarak başlattık. 2019 Yılı ocak ayında da 3 personel başlattık. Ve bu 3 personel 27103 sayılı teşvikten faydalandı. Ortalama sayısı da 2 oldu. Ortalama sayısı tuttu fakat bazı forumlarda ortalamanın sayısının haricinde bildirilen gün sayısının da önemli olduğu ve gün sayısı az olursa yersiz yararlanma ile karşılaşılabileceğimiz yazıyor. Teşviklerde ortalama işçi sayısının haricinde teşvikli personellerin haricindeki personellerin gün sayısı da önemli mi?

 

Teşvik yararlanmada kriter İşe alındığı aydan önceki 3 ayda en fazla 10 günlük çalışması olması 4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesinde yer alan destekten, sigortalının işe alındığı yıldan bir önceki takvim yılında (Ocak – Aralık ay/dönemi) işe alındığı iş yerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması kaydıyla yararlanılabilecektir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Dernekler SGK teşviklerinden yararlanabilir mi?

 

Yararlandığım SGK Teşviki bitince başka teşvikten faydalanabilir miyim?

 

10’dan fazla çalışanı olan, çok tehlikeli sınıftaki yerler için SGK teşviki nedir?

 

7161 sayılı kanunla 5 puanlık SGK teşviki kaldırıldı mı?

 

 

Önceki İçerik7’li hesapları ters çalıştırabilir miyim?
Sonraki İçerik2019 Ocak ayında dış ticaret açığı %72,5 azaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz