Ana Sayfa Vergi 159 Hesaba kur değerlemesi yapılır mı?

    159 Hesaba kur değerlemesi yapılır mı?

    Verilen avanslar için geçici vergi dönemlerinde kur farkı değerlemesi yapılır mı?

    2100
    0
    İthalat işlemleri için yurtdışına avans ödemelerimiz var. 159 İthalat avansları hesabında takip ediyorum. Sürekli avans ödemesi olduğundan ve ürünler birkaç ay sonra geldiğinden 159 hesabı sürekli bakiye vermektedir. Bu hesabı kur değerlemesine tabi tutmamız gerekiyor mu?

    159 hesap için kur değerlemesi yapılacaktır.

    Kur farkı faturasındaki KDV matrahının beyannamede “Tevkifat uygulanmayan işlemler bölümüne mi diğer işlemler bölümüne mi yazılması daha doğru olur?

    Tevkifat uygulanmayan işlemler bölümün de beyan edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAktif Rasyosunun (AR) Yürürlükten Kaldırılması Hakkında BDDK Kurul Kararı
    Sonraki İçerikFinansal Hizmetler Güven Endeksi 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 2,3 puan azalarak 158,6 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz