Ana Sayfa Çalışma Hayatı 15 Yaşını Tamamlamış Ancak 16 Yaşından Küçük Kişiler Çalıştırılabilir Mi?

    15 Yaşını Tamamlamış Ancak 16 Yaşından Küçük Kişiler Çalıştırılabilir Mi?

    110
    0

    27.08.2007 doğum tarihli 15 yaşını tamamlamış 16 yaşından küçük bir kişiyi velisi izniyle ofis ortamında çalıştırabilir miyiz? Sgk girişi yapmamızda bir engel var mıdır?

    On beş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır. Ancak, ondört yaşını doldurmuş ve ilköğretimi tamamlamış olan çocuklar, bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenlerin okullarına devamına engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilirler.


    Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları için Tıklayınız…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLise Stajyerine Yapılan Destek Ödemesi Sigorta Primine Tabi Midir?
    Sonraki İçerikİş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununa Tabi Olmayan Faaliyetler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz