Ana Sayfa Vergi 1 Temmuz tarihinde zorunlu olarak E- fatura kullanmaya başlayacak şirketler E- defter...

1 Temmuz tarihinde zorunlu olarak E- fatura kullanmaya başlayacak şirketler E- defter uygulamasına ne zaman dahil olabilir?

Usulsüzlük cezasına katlanmayı göze alarak teknik olarak istediğimiz tarihe geriye dönerek e arşiv fatura kesebilir miyiz?

561
0

Gazoz enerji içeceği vb. ithal veya fason yaptırdığımız bir anonim şirketiz. 01.07.2020 tarihin itibaren zorunlu olarak e-faturaya geçiyoruz. E-defter uygulamasına ne zaman geçmemiz gerekiyor?

Değerli Meslektaşımız; Yasal yükümlülük kapsamında 01.07.2020 tarihinde mükellefiniz e-faturaya geçecekse, e-defter yükümlülüğü 01.01.2021 tarihinde başlamaktadır.

Usulsüzlük cezasına katlanmayı göze alarak teknik olarak istediğimiz tarihe geriye dönerek e arşiv fatura kesebilir miyiz? Sistem izin veriyor mu acaba?

Sistemin teknik olarak uygun olmasından ziyade, tüm ticari belgeler VUK hükümlerine göre yasal süreleri içinde düzenlenmelidir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

1 Temmuz itibariyle e-İrsaliyeye geçmek zorunda olan firmalar hangileridir?

E-İrsaliye mükellefi olan bir firma ihracat yaparken e-irsaliye düzenlemek zorunda mıdır?

İhracat işlemlerinde e-irsaliye zorunlu mudur?

Önceki İçerikTESK: POS komisyon oranları %1’in altına düşürülmeli
Sonraki İçerikUlusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Eti Maden ortam dezenfeksiyonu için bor katkılı yeni bir ürün üzerinde çalışıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz