Ana Sayfa Muhasebe Yurtiçinden yurtiçine verilen fuar hizmetine ilişkin düzenlenecek olan faturayı Dövizli ve KDV’siz...

Yurtiçinden yurtiçine verilen fuar hizmetine ilişkin düzenlenecek olan faturayı Dövizli ve KDV’siz düzenleyebilir miyiz?

746
0

 Yurt dışında fuar standa konstrüksiyon montaj de montaj tasarım hizmeti veren mimari firmayız. Türkiye’de kayıtlıyız. Yine Türkiye’de yerleşik firmaya fuar hizmeti verdik.

1-Faturaları KDV’siz mi kesmeliyiz?
2-Fatura bedeli euro olabilir mi?
3-TL olacak ise yurt dışında ödeme yaptık (hizmet üretmek için ) kendimiz kur riskinden koruyabilmek için ne yapabiliriz?

Türkiye’de yapılan teslimde KDV hesaplanır. Fatura bedeli TL olarak yazılır. Kur rakamı faturada belirtilir. Kur riski için yapılan sözleşmeye hüküm konulur. Kur farkı hesap edilir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt içine yaptığım dövizli satış için kur değerlemesi yapacak mıyım?

 

 

Kurumlar Vergisinde, Dövizli Taşıt Satışlarında Kur Farkı Dikkate Alınır mı?

 

 

Önceki İçerikGelir Vergisi Mükelleflerinin Berat Dosyalarını 1 Nisan 2019 Tarihine Kadar Göndermeleri Gerekiyor
Sonraki İçerikUluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi – 28.03.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz