Ana Sayfa Vergi Yurtdışında şube açılışı için yapılması gerekenler nelerdir?

    Yurtdışında şube açılışı için yapılması gerekenler nelerdir?

    2281
    0

    Yurtdışında şube açacağız. Hangi işlemleri yapmalıyız?

    Yurtdışında iş yeri açmak için bulunulan ülkede işyeri açma şartlarını taşımak gerekmektedir.

    Örnek: Almanya

    Yurtdışı sermaye şirketinin şube müracaatı özellikle §§ 13 d – 13 g HGB’de düzenlenmiştir. Aşağıda, bir Avrupa Birliği üyesi ülkesinin limited şirketinin şube kuruluşunda hangi talepleri dikkate alması gerektiği örnek şekilde sunulur:

    3.1 Müracaat
    § Müracaat, şubenin kurulacağı şehirdeki mahkemede gerçekleşir.

    § Müracaat Alman dilinde ve resmi tasdikli şekilde yapılır. Tüm belgeler imzalı ya da resmi tasdikli şekilde sunulur. Yabancı dilde olan belgelerin resmi tasdikli Almanca çevirisi eklenmelidir.

    § Şirketin amaç konusu için resmi onay gerekiyorsa, bunlar sunulmalıdır.

    § Şirket, yönetmeliğin resmi tasdikli suretini sunmalıdır.

    § Genel müdürler meşruiyetlerini belgelemek durumundalar, örneğin ortakların kararı ya da müdür atama kararı ortaklık sözleşmesinde bulunmazsa başka bir atama kararı ile bu husus belgelenmelidir.

    § Şirketin bütün genel müdürleri isim imzalarını mahkemede muhafaza edilmesi için bizzat ve resmi tasdikli şekilde atmaları gerekir, yani bu bağlamda temsil mümkün değildir.

    § Müracaat, temsil aracı tarafından yeter sayı ile gerçekleşir.

    Müracaat aşağıdaki bilgileri içermelidir:
    § Şirketin yönetildiği sicil adı ve sicil numarası.
    § Şirketin yasal tipi.
    § Şubenin daimi temsilcisi olarak şirketi temsil eden yetkili kişiler ve yetkileri.
    § Yöneticilerin temsil yetkileri (örneğin tek ya da genel temsilcilik, gerekirse kendi yararına işlem ve birçok temsilin geçerliliği ).
    § Firma ve şirketin ikametgâhı.
    § Şirketin konusu.
    § Şirketin ana sermayesi.
    § Şirket sözleşmesinin yapıldığı gün.
    § Muhtemel şirket süresi hakkındaki verilen kararın açıklamasını.
    § Şirketin kaydı, şirket tescili ikametgâhın olduğu ticaret siciline geçtikten iki sene sonra gerçekleşirse,firma kuruluşundaki muhtemel taşınmaz mallar ve ana sermayenin miktarı hakkındaki bilgiler.
    § Şubenin adres bilgileri.

    Şubede ve şirkette sonradan yapılan değişiklikler için tekrar sicile müracaat edilmesi gerekir. Sicil mahkemesi geç müracaatı para cezası ile kabul edebilir, § 14 HGB (Alman Ticaret Kanunu).


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKur Korumalı Mevduat Hesabından elde edilen faiz geliri ve kur farkı geçici vergi beyanından nerede beyan edilecek?
    Sonraki İçerikGece kulüpleri, diskotekler, barlar, pavyonlar, gazinolar, meyhaneler, lokantalar, kafeteryalar ve pastane gibi işletmeler KAĞIT ADİSYON kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz